Jubilea & afscheid

Op de laatste zondag van september gedenken Rector Ben Frie en Pater Toon Suffys hun toetreden tot de Sociëteit van Jezus, 50 jaar geleden. Eind deze maand vertrekt pater Toon naar Vlaanderen (zie daarover onderstaand bericht).

De gedachtenisviering van beide jubilea en afscheid vindt plaats in een gezongen Eucharistieviering, 26 september, aanvang 13.00 uur. Met medewerking van ons Xaveriuskoor. Aansluitend aan deze speciale viering is er een receptie (van 14.30 tot 16.30 uur) waarin u gelegenheid heeft beide heren te feliciteren en pater Suffys gedag zeggen.

De receptie vindt plaats in de Doopsgezinde Singelkerk, op Singel 452; onze buurkerk een paar deuren naast de pastorie.


In Vlaanderen zal een nieuwe communiteit van jezuïeten beginnen in de Oude Abdij in Drongen (bij Gent). Daardoor zullen enkele mensen de communiteit in Mechelen (bij Brussel) gaan verlaten. Pater Toon Suffys is gevraagd de communiteit in Mechelen te komen versterken; zij zullen dan met drie paters de kerk kunnen bedienen in de binnenstad, vergelijkbaar met de situatie van de Krijtberg. Pater Suffys zal eind september naar Mechelen vertrekken.

Hij is vier jaar in ons midden geweest en geprezen om zijn warme en betrokken aanwezigheid. Onder meer door zijn inzet voor Engelstaligen kon hij velen van dienst zijn. Hij heeft vele doopsels toegediend en huwelijken begeleid; ook persoonlijk mocht hij diverse mensen vergezellen op hun geloofsweg. Zijn langjarige pastorale ervaring heeft ons gesteund en zeer geholpen.

De paters die in het Xaveriushuis (pastorie naast de kerk) wonen en werken zullen zijn taken zoveel mogelijk waarnemen. Wij wensen pater Suffys in Mechelen een even vruchtbare tijd toe.

Pater Ben Frie, rector Krijtberg

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator