Geloofscursus 2022-2023

Ook zonder dat u katholiek wilt worden kunt u deze bijeenkomsten meebeleven. Tevens voor mensen die meer willen weten over het katholieke geloof, of door katholieken, die een soort van ‘opfriscursus’ zoeken.

Onderwerpen, die in de cursus aan bod komen, betreffen o.a. God, Jezus Christus, Drie-eenheid, openbaring, Bijbel, formeel en persoonlijk gebed, Maria en de heiligen, geloofsbelijdenis, sacramenten, de heilige mis, de kerk als gemeenschap en instituut, de sociale leer en diaconaal en vrijwilligerswerk.

Volwassenen die na deze cursus willen toetreden tot de RK Kerk ontvangen de drie sacramenten van initiatie, het doopsel, de eerste communie en het vormsel, in één viering. Voor de deelnemers aan deze geloofscursus is dat de Paaswake op de avond voor Paaszondag. Mensen, die in een andere christelijke traditie gedoopt zijn en die erkend is door de katholieke kerk, worden niet opnieuw gedoopt.

Tijdstip: 19.30-21.30 uur; locatie: pastorie van de Krijtberg, Singel 448.

Alle data tot en met Kerst: 5, 12, 19, 26 oktober; 2, 9, 16, 23, 30 november; 7 en 14 december. De cursus wordt voortgezet na Kerstmis, met opnieuw tien avonden, vanaf woensdag 18 januari.

U kunt zich via onderstaand formulier opgeven voor de geloofscursus van 2022-2023. Voor verdere vragen kunt u zich wenden tot de rector HIER >>


Aanvraag Doop & Vormsel volwassenen

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator