Wat is Living Stones?

Living Stones is een internationale gemeenschap van christelijke jongeren die ernaar streven Jezus Christus – als de Schoonheid van de Kerk – bekend te maken door de schoonheid van het heilig en religieus erfgoed. De Living Stones-gemeenschappen leven met een kenmerkende stijl die prioriteit geeft aan gebed, intens gemeenschapsleven, theologische en kunsthistorische vorming, eenvoud, dienstbaarheid, aandacht voor gemarginaliseerde mensen en volledige overgave.

Living Stones werd gesticht in 2008 met een internationaal kamp in Rome, maar is sindsdien uitgegroeid tot meer dan dertig gemeenschappen uit verschillende landen, tot aan Zuid-Amerika toe. Naast de lokale gemeenschapsbijeenkomsten en geleide bezoeken die het hele jaar door worden aangeboden, worden elk jaar ook verschillende internationale vormingsseminaries, dienstverleningskampen, workshops en spirituele retraites georganiseerd.

Voor de Living Stones is christelijke kunst een vorm van gebed. Maar het is ook een vertelling, een verhaal van heiligheid. Het kunstwerk aanschouwen is dus binnentreden in het gebed van de kunstenaar en in de geschiedenis die het vertelt. Het maakt een moment van geestelijke verbondenheid door de eeuwen heen mogelijk, waarbij de bezoeker van de kerk pelgrim en protagonist wordt. Wanneer de “dode stenen” van het heilige gebouw een levende stem krijgen, kan de hedendaagse bezoeker de heilige ruimte ontdekken als een spiegel van zijn of haar eigen ervaring, innerlijk leven, identiteit en, uiteindelijk, roeping.

Ontdek meer over ons in onze website HIER >>