Vastenactie voor Syrië

De jezuïeten in het Midden-Oosten en JRS ‘Middle East, North Africa, Syria’ roepen nu vooral op voor noodhulp in Syrië waar ze werkzaam (en getroffen) zijn. Ze laten ons het volgende weten:

Na de aardbevingen in Turkije en Syrië in de nacht van 6 februari blijft de situatie dramatisch. JRS-personeel in Syrië meldt aanzienlijke schade in Aleppo, met ingestorte of onbewoonbare ziekenhuizen, gebrek aan elektriciteit en verbroken of zeer moeilijke verbindingen. Mensen zijn geschokt en bang, en velen bleven liever buiten in de kou en regen, uit angst voor de naschokken. Een gift gaat rechtstreeks via de jezuïeten naar Syrië! Help je mee deze oproep te verspreiden? Heel veel dank!

De jezuïeten hebben hun gebouw geopend in Aziziyé, dat veilig is verklaard, waar ontheemden onderdak en steun kunnen vinden. We blijven solidair met de bevolking van Syrië die al lang lijdt onder de oorlog en de sociaaleconomische gevolgen, met miljoenen ontheemden. Aangezien meerdere trauma’s mensen ontmoedigd maakt, bidden we dat het Syrische volk spoedig genezing en vrede mag vinden.

Help onze Syrische broeders en zusters deze nieuwe tragedie doorstaan. Uw vrijgevigheid zal ons personeel helpen duizenden Syriërs te blijven steunen die hun huis en dierbaren zijn kwijtgeraakt. Bedankt!

Giften hiervoor kunnen overgeschreven worden aan: RK Stichting de Krijtberg NL21 ABNA 0589987259 o.v.v. ‘Vastenactie JRS 2023’.

WEBSITE JEZUÏETEN VLUCHTELINGENDIENST >>

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator