Amsterdam wordt soms de ‘Wonderstad’ genoemd – een bijnaam die het heeft verdiend vanwege een ongelooflijke gebeurtenis die het sinds de Middeleeuwen tot een bedevaartsoord maakte. Volgens de overlevering lag op 15 maart 1345 een man ernstig ziek in zijn huis in de Kalverstraat. Omdat hij dacht dat hij ging sterven, riep hij een priester om de laatste sacramenten toe te dienen, waaronder het Heilig Sacrament. Na het ontvangen van de hostie werd de man ziek en braakte uiteindelijk. Zoals de gewoonte was, werd wat hij had opgebracht op het vuur gegooid. De volgende ochtend werd de hostie onbeschadigd in de as aangetroffen. Het werd in een kist gedaan en door een priester naar de parochiekerk (de huidige Oude Kerk) gebracht, maar twee keer kwam het op wonderbaarlijke wijze terug naar het huis in de Kalverstraat.

En zo begon de traditie van de zogenaamde Mirakelprocessie, die we ook dit jaar samen zullen vieren. De internationale Living Stones-gemeenschap die op De Krijtberg actief is, heeft dit programma (in het Engels) samengesteld om deze gebeurtenis te herdenken en waarvoor alle jongvolwassenen van harte zijn uitgenodigd:

 

Jeugdprogramma: Stille Omgang | Mirakel van Amsterdam

Zaterdag 18 maart 2023
14:00-17:00 – Rondleidingen in de kerk van De Krijtberg (focus op het thema Eucharistie)
17:30 – 18:30 – Workshop #1: Spiritualiteit en Muziek (door Sofia Robisco, van LS Madrid)
19:00 – Lichte versnaperingen.
20:00 – Zangoefeningen (met begeleiding)
20:30 – Workshop #2: Inleiding tot het Mirakel van Amsterdam (door pater Jan Stuyt SJ)
21:00 – Heilige Mis en Aanbidding
23:00 – Processie Stille Omgang

LOCATIE: Het Ignatiushuis, Beulingstraat 11, vlakbij Spui en Koningsplein.

REGISTRATIEFORMULIER: tinyurl.com/miracleofamsterdam2023

DEEL MET VRIENDEN: Gebruik het Facebook evenement hier.

LEER MEER: Wil je meer weten over Living Stones en onze initiatieven? Neem hier contact op via huis.livingstones@gmail.com