’n Betere mensengemeenschap

Veertig dagen is het nog tot Pasen. Een tijd die door de gebeurtenissen in de wereld een bijzondere kleur heeft gekregen. Zelf realiseer ik me dat “vasten” tot nu toe vooral op mezelf gericht was. ‘Wat zou ik gaan doen om een beter mens te worden’? De oorlog in Oekraïne trekt me weg bij me zelf en daagt me uit tot solidariteit. ‘Wat kan ik doen om die mensen daar en onze samenleving een betere mensengemeenschap te doen worden’? En als het vandaag in het evangelie gaat over bekoringen, dan is nu een voor de hand liggende bekoring te denken: ‘Ik kan toch niets doen dat echt verschil maakt!’ Laten we bidden dit weekend, dat we weerstand bieden aan die bekoring.

Predikant van het weekend: Gregory Brenninkmeijer SJ

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator