Zomerkamp in Amsterdam

Neem deel aan het zomerkamp van jezuïeteninitiatief Pietre Vive: geef rondleidingen in de Krijtbergkerk en verblijf je tien dagen in hartje Amsterdam. Meer info en aanmelding bij Pascal Calu sj: livingstones.lowcountries@gmail.com

Deelnemers aan het zomerkamp van Pietre Vive (levende stenen) geven, na enkele dagen vorming, rondleidingen aan toeristen in de Krijtberg, de jezuïetenkerk in hartje Amsterdam. Dat dit meer is dan zomaar een rondleiding langs de kunstwerken die de kerk rijk is, blijkt wel uit dit verslag van een deelnemer die in 2020 meedeed aan het zomerkamp.

Hoe ziet zo’n kamp eruit?

Dit zomerkamp wordt in 2022 twee keer aangeboden. Van 17-24 juli en van 24 juli tot 1 augustus. 

  • We slapen op de grond, op een matje of luchtbed en in een slaapzak die je zelf meeneemt.
  • We koken zelf en vragen een bijdrage van €15 per dag voor het eten (maar geld mag geen probleem zijn: iedereen draagt bij zoals hij/zij kan. Er zal een doos staan waar men anoniem een bedrag in kan stoppen. Maar €15 per dag is de richtprijs).
  • Tijdens de vorming brengen we een bezoek aan Ons’ Lieve Heer op Solder, een voormalige schuilkerk en momenteel een museum (kost €15).
  • Het kamp bestaat uit enkele dagen vorming en aansluitend enkele dagen van dienst (rondleidingen) in alle talen de de deelnemer macht is.
  • De voertaal is Engels.

 

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator