Schilderij voor de Krijtberg

Het Roothaangenootschap heeft in 2008 een prachtige buste aan de Krijtberg cadeau gedaan. De verzilverde buste is afkomstig uit Rome en werd geplaatst op een nieuwe zilveren console en voor een bronzen nimbus, waar vlammen vanuit gaan. Eronder staat een bijpassende vlammende standaard voor devotielichtjes. Het ontwerp en de realisatie zijn van Pim Wever. De buste bevat het hart van pater Roothaan, Amsterdammer van geboorte en 21e generale-overste van de Sociëteit van Jezus.

Het Roothaangenootschap heeft ook bijgedragen aan een nieuw altaarstuk uit 2014 in de jezuïetenkerk, de Gésu, in Rome. Dit werd geïnstalleerd bij gelegenheid van de 200e herdenking van het herstel van de Sociëteit in 1814. Het betreft een kruisafname van de dode Jezus in het bijzijn van Maria, Zijn moeder en moeder van de Sociëteit, door voormalig provinciale-overste H. Joseph Pignatelli (1737-1811), en twee voormalige generale-oversten Jan Philip Roothaan (1785-1853) en Pedro Arrupe (1907-1991). Het schilderij is gemaakt door de Bosnische kunstenaar Safet Zec.

Er zijn door deze schilder een aantal voorstudies gemaakt van dit tafereel, waarvan er eentje aangekocht is door het Roothaangezelschap en geschonken aan de Krijtberg. Na de eucharistieviering van 11.00uur op zondag 30 april werd het schilderij officieel ingezegend.

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator