Renovatie voltooid

In de pastorie en het kerkgebouw heeft de afgelopen weken een renovatie plaatsgevonden. Na de bouwwerkzaamheden werd door een team  vrijwilligers alle ruimtes grondig schoongemaakt en opnieuw ingericht. Onze vrijwilligers hebben zich dagenlang met tomeloze energie en toewijding ingezet om deze omvangrijke ‘klus’ in een korte tijd te organiseren en te klaren.

Het bestuur en het pastorale team wil iedereen die bij dit proces betrokken was – op financiële en praktische wijze – van harte dankzeggen voor hun bijdrage: het is ronduit geweldig!

 


In de voormalige keuken is een ontvangstruimte gerealiseerd ten behoeve van het pastorale team:

 


Het keukenblok en koffieapparaat werden verplaatst naar de ruimte achter de lift:

 


Tegenover het kantoor van de koster is een kamer waar o.a. de Schola Cantorum repeteert en door de week werkzaamheden plaatsvinden (oa.printwerk), deze kamer is opgeknapt en voorzien van extra bergruimte:

 


De ingrijpendste renovatie heeft plaats­gevonden op de zolder boven de sacristie. Daar bleek, door decennia heen, veel materiaal verzameld te zijn. Een groot gedeelte kon verwijderd worden. De zolder was er slecht aan toe. Het plafond moest gestript, de oude vloer verwijderd en – voorzien van plafond- en vloerisolatie, een nieuwe elektrische installatie en een datalijn – werd de zolder geheel onder handen genomen.

Het resultaat:


Naast deze werkzaamheden is in het kerkgebouw de biechtruimte gerenoveerd.


Meer zien? Enkele Voor&na-foto’s van de sacristiezolder: links is ‘voor’, rechts is ‘na’.

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator