GELOOFSCURSUS

Voor mensen die willen toetreden tot de Rooms-katholieke kerk wordt er in de Krijtberg jaarlijks een geloofscursus georganiseerd.

Gedurende een half jaar ontmoet men elkaar ca. twintig maal in de pastorie om als individuen én als groep kennis op te doen van allerlei aspecten van het christendom en de katholieke kerk. Daarnaast zijn er avonden en vieringen waarin dit ook in de praktijk beleefd (en geoefend) kan worden. De cursus kan ook bezocht worden door mensen, die meer willen weten over het katholieke geloof, zonder dat ze zelf katholiek willen worden. Of door katholieken, die een soort van ‘opfriscursus’ zoeken.

Meer informatie, zie Doop en Vormsel van Volwassenen

 

DE HEILIGE MIS, waar gaat dat eigenlijk over?

Vijf avonden, om meer te ontdekken over wat we al eeuwenlang doen in de kerk, dagelijks, wekelijks, regelmatig of onregelmatig. Wat je moet weten! Wat je wilt weten, vragen of zeggen? Geschikt voor beginners, gevorderden en/of zij-instromers.

 

Data: woensdag 31 oktober & 7, 14, 21 + 28 november 2018

Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur

Locatie: Beulingstraat 11 te Amsterdam

Kosten: € 5,- per avond, ter plaatse te voldoen.

Begeleiding: Gregory Brenninkmeijer SJ

Aanmelden via academie@krijtberg.nl

Maximum aantal deelnemers: 14

HET GESPREK VAN DE DAG

Op zondagmiddag in de Advent komen we in de parochiezaal bijeen om het evangelie van die dag te lezen, te overwegen en met elkaar te bespreken. Aansluitend bezoeken we de eucharistieviering van 17.15 uur.

 

Data: zondag 2, 9, 16 + 23 december 2018

Tijdstip: 16.00 – 18.15 uur (inclusief viering)

Locatie: pastorie Krijtberg, Singel 448 te Amsterdam

Kosten: vrijwillige bijdrage, ter plaatse te voldoen.

Begeleiding: Ben Frie SJ

Aanmelden: niet nodig