Nieuwe paters voor de Krijtberg

Beste mensen

Nu vrijwel alle betrokken partijen hun akkoord gegeven hebben – we wachten nog op de formele aanstellingsbevestigingen door de bisschop, mgr. Punt – kunnen we mededelen, wat een aantal van u wellicht al gehoord hadden. Er komen personele wisselingen in het pastorale team van de Krijtberg en wel:

  • Rector Bart Beckers zal tegen het einde van dit jaar vertrekken naar Australië om zijn tertiaat te gaan doen. Dit is de laatste fase van de jezuïetenvorming (zie: http://www.jezuieten.org/nl/jezuiet-worden/vorming/derde-jaar). De provinciaal heeft Ben Frie SJ uit Nederland voorgedragen als nieuwe rector. Pater Frie is hoofdredacteur van Ignis Webmagazine en in het verleden o.a. pastoor geweest van de Canisiuskerk in de Molenstraat in Nijmegen. Hij zal van de zomer naar Amsterdam verhuizen en per 1 oktober het rectoraat overnemen.
  • Gregory Brenninkmeijer zal terugtreden als assistent. Hij blijft wel in Amsterdam wonen en werken. De provinciaal heeft Toon Suffys SJ uit Vlaanderen voorgedragen als nieuwe assistent. Pater Suffys is al sinds vele jaren pastoor van een parochie in de binnenstad van Gent (België). Ook hij zal van de zomer naar Amsterdam komen en geleidelijk ingewerkt worden om per 1 oktober officieel te starten.

Zo snel mogelijk na 1 oktober zal de overdracht formeel-liturgisch en feestelijk gevierd worden, maar wellicht loopt u beide heren daarvoor al ergens tegen het lijf en kunt u kennis maken. Pater Brenninkmeijer en ik hopen dat uw samenwerking met hen net zo goed en vruchtbaar mag worden als wij die hebben mogen ervaren.

Bart Beckers SJ, rector

pater Toon Suffys SJ

pater Toon Suffys SJ

pater Ben Frie SJ

pater Ben Frie SJ

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator