Bericht van de rector

die betrokken zijn bij de Krijtberg: Kerk en staat hebben onlangs mededelingen gedaan over de wijze waarop wij in de komende tijd moeten omgaan met de beperkende maatregelen terzake van het Corona virus. Ook voor de Krijtberg zijn er ingrijpende aanpassingen nodig. In de maand juni mogen wij onze vieringen hervatten, maar in een kerk die de anderhalve meter samenleving respecteert. Het maximum aantal bezoekers is voor die maand 30 in elke viering; in juli zal het mogen stijgen tot 100, maar onze kerk kan dan slechts 52 mensen herbergen. U zult moeten reserveren als u naar de kerk wilt, en als u er dan bent krijgt u instructies over uw zitplaats en over de gang van zaken bij de communie.

De communie was het grootste probleem om op te lossen. Elke fysieke aanraking moet worden vermeden, waardoor we voorlopig geen doopsel en vormsel kunnen toedienen. Biechten kan alleen in de pastorie, ook na afspraak. Voor de communie hebben we een oplossing gevonden die u in staat stelt met de hand te communiceren of op de tong zonder de hostie met uw hand te hoeven aanraken. We leggen de hosties voor u klaar op een tafel en een blad, waarop de hosties liggen op wattenschijfjes. U kunt met het wattenschijfje de hostie nemen, deze nuttigen op de wijze die u wilt en daarna het wattenschijfje wegwerpen in een schaal (na afloop worden de schijfjes verbrand).

Alles is anders dan u het gewend bent en misschien graag zou doen. Wij vragen om uw medewerking en begrip. Voegt u zich a.u.b. in de instructies die u gegeven worden opdat we – zo beperkt als we voorlopig zijn – toch aan een aanvaardbare manier van vieren kunnen toekomen. En laat ruimte aan uw medekerkgangers: u zult niet dagelijks ter kerke kunnen gaan, al was het alleen al om tot een eerlijke verdeling te kunnen komen over de week.

Kerken zijn een gevarenzone voor de verspreiding van het virus, zo bleek bij herhaling. Toch proberen we, met alle voorzichtigheid die geboden is, weer te kunnen beleven wat we zoeken in de kerk: de ontmoeting met de levende Heer. Ik nodig u uit om dat samen weer mogelijk te maken.

Pater Ben Frie SJ, rector

Informatie over de vieringen vanaf woensdag 3 juni leest u HIER  >>

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator