IGNATIAANSE MEDITATIE

Iedere dinsdagochtend, buiten de vakantietijden, wordt er in de gebedsruimte van het Ignatiushuis een meditatie aangeboden volgens de Ignatiaanse methodiek. Na afloop is er gelegenheid tot informeel samenzijn.

datum wekelijks op de dinsdag (start seizoen 2017/18 is op dinsdag 5 september 2017)

tijdstip  10.30 – 11.30 uur (inloop vanaf 10.15 uur)

locatie Ignatiushuis, Beulingstraat 11 Amsterdam

kosten geen

aanmelden is niet nodig, meldt u zich op dinsdagmorgen aan de deur

 Meer informatie.


DRIE-MAANDEN-RETRAITE

Dagelijks mediteren met de Bijbel om God te zoeken in je dagelijks leven.

‘Ik geloof ergens wel dat God er is, maar laat die ook nu van zich horen?’‘God lijkt zo ver weg, heeft Hij iets te maken met mijn leven?’

Voor ‘Godzoekers’ met dergelijke vragen bieden we een traject van twaalf weken aan. Om te leren ‘bidden op twee benen’ Met het ene been in je leven zoals het is, met je dromen, je vragen. Met het andere in de Bijbel. Om in de stilte te horen of er een woord is voor jou, dat je op weg zet en richting geeft. Om God op het spoor te komen of je door God te laten vinden. Dit traject is geïnspireerd op de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola.We bieden: een persoonlijk begeleid, individueel traject van 3 maanden met wekelijks een gesprek met een begeleid(st)er. Je krijgt dan Bijbelteksten en gebedstips mee voor een week. Het gesprek vindt plaats op een met de begeleider afgesproken tijd en locatie in Amsterdam of omgeving.

Wat vragen we je?  Elke dag een halfuur tijd vrij maken voor persoonlijke meditatie; een wekelijks gesprek met je persoonlijk begeleid(st)er, enige ervaring met Bijbel, meditatie en gebed.

Aanmelding  Stuur een schriftelijke aanvraag naar platform.ignatiaansespiritualiteit@jesuits.net waarin je: kort enkele persoonlijke (biografische) gegevens vermeldt, aangeeft wat je ‘geestelijke bagage’ is, hoe vertrouwd je bent met de Bijbel, of je tot een geloofsgemeenschap behoort, je wens om deel te nemen motiveert.

Startdatum: februari 2019

Kosten: Geen (een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld).

LEREN MEDITEREN

Een dag lang kennismaken met verschillende vormen van meditatie en je ervaringen uitwisselen. Zoeken naar stilte, aandacht voor adem, loopmeditatie, geleide fantasie en mediteren bij een Bijbelverhaal. Al deze vormen maken deel uit van de veelkleurige ignatiaanse wijze van bidden. Bedoeld voor beginners, met verlangen om te ervaren watmediteren voor hen betekenen kan.

datum   zaterdag 26 jan. 2019; tijdstip  10.00-17.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

begeleiding   Fieke Klaver & Gregory Brenninkmeijer sj

locatie   Ignatiushuis, Beulingstraat 11 Amsterdam

kosten   € 10,- (te voldoen bij aanvang)

aanmelden   academie@krijtberg.nl

 

PLATFORM IGNATIAANSE SPIRITUALITEIT

Voor retraites, kijk op Platform Ignatiaanse Spiritualiteit. Het Platform biedt trainingen aan geïnspireerd door de Ignatiaanse spiritualiteit en is een werk van de jezuïeten.

OUDE ABDIJ in Drongen
 
Het bezinnings- en conferentiecentrum Oude Abdij Drongen is gevestigd in een historisch kloosterpand. Met zijn uitgestrekte tuinen langs de Leie is het een ideale plaats om je even terug te trekken om daarna met vernieuwde energie en inzichten opnieuw de wereld in te trekken.
 

de Oude Abdij in Drongen, gelegen aan de Leie