Lichtend vuur dat nooit dooft

“Van Allerheiligen tot Kerstmis.” Een gebedsbundel voor iedereen die in de donkere tijden naar Kerstmis toe wil bidden, met speciale aandacht voor de zondagen in de Advent. Met bijdragen van oa. Herman Finkers, Anselm Grün, Mgr. Jan Hendriks en Pater Jan Stuyt SJ.

Voor deze bundel koos Jan Stuyt vijf gebeden van Pater Frans Cromphout, een Vlaamse jezuïet die leefde van 1924 tot 2003, uit zijn bundel “Een tijd van spreken”, uitgegeven bij Lannoo in 1969. Jan Stuyt: “Het is verdraaid moeilijk om gebeden te maken die geschikt zijn om hardop te worden gebeden. De tekst moet helder zijn zodat de luisteraar het de eerste keer begrijpt. Wat gezegd wordt moet invoelbaar zijn zodat men er “Amen” op kan zeggen. En het allerbelangrijkste is: God moet God zijn. Niet een uitvoerder van ons verlanglijstje, niet een onbewogen beweger veraf, niet een wrekende tiran die verzoend moet worden. God blijft een mysterie dat we mogen leren kennen als liefde. Frans Cromphout is daarin geslaagd.”

Wanneer Jan Stuyt voorgaat in de Eucharistieviering leidt hij de afsluitende woorden van de viering vaak met de volgende woorden van Cromphout in:

De Heer vertrouwd u zijn woord en lichaam toe.
Ga dan: spreek zijn woord,
en wordt zijn lichaam voor de wereld.
De Heer zegene u op dat gij een zegen moogt zijn.


Uitgeverij Adveniat: KLIK HIER  >>

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator