‘De Academie’ is de naam waarmee het vormingsaanbod van de Jezuïeten in Amsterdam wordt aangeduid. Het omvat cursussen, lezingen, leesgroepen en dergelijk, veelal met een Ignatiaanse signatuur. Wij streven naar een zeer goede kwaliteit van ons aanbod, maar voor deelname is (meestal) geen speciale kennis of kunde vereist.

Avatar-KrijtbergAcademie

Persoonlijke geloofsvorming

GELOOFSCURSUS 2022-2023 Voor mensen die willen toetreden tot de Rooms-katholieke kerk. De cursus kan ook bezocht worden door mensen, die meer willen weten over het katholieke geloof, zonder dat ze zelf katholiek willen worden. Of door katholieken, die een soort van ‘opfriscursus’ zoeken.

Lees meer

Meditatie & Retraite

IGNATIAANSE MEDITATIE  •  elke eerste dinsdagochtend van de maand wordt in de gebedsruimte van het Ignatiushuis een meditatie aangeboden worden volgens de ignatiaanse methodiek. Na afloop is er gelegenheid tot informeel samenzijn.

Lees meer

Het aanbod van bezinningscentrum OUDE ABDIJ in Drongen (België) kent een uitgebreid zomerprogramma van retraites en bijeenkomsten. Klik HIER voor het programma.

Cursussen & workshops