‘De Academie’ is de naam waarmee het vormingsaanbod van de Jezuïeten in Amsterdam wordt aangeduid. Het omvat cursussen, lezingen, leesgroepen en dergelijk, veelal met een Ignatiaanse signatuur. Wij streven naar een zeer goede kwaliteit van ons aanbod, maar voor deelname is (meestal) geen speciale kennis of kunde vereist.

Avatar-KrijtbergAcademie

Persoonlijke geloofsvorming

GELOOFSCURSUS 2018-2019 Voor mensen die willen toetreden tot de Rooms-katholieke kerk. De cursus kan ook bezocht worden door mensen, die meer willen weten over het katholieke geloof, zonder dat ze zelf katholiek willen worden. Of door katholieken, die een soort van ‘opfriscursus’ zoeken.


DE HEILIGE MIS, waar gaat dat eigenlijk over? Vijf avonden, om meer te ontdekken over wat we al eeuwenlang doen in de kerk, dagelijks, wekelijks, regelmatig of onregelmatig.


HET GESPREK VAN DE DAG In de Advent komen we op zondag bijeen om het evangelie te lezen, te overwegen en te bespreken. Aansluitend bezoeken we een eucharistieviering.

 

Lees meer

Meditatie & Retraite

IGNATIAANSE MEDITATIE  Vanaf dinsdag 4 september 2018 zal na de zomerstop weer iedere dinsdagochtend in de gebedsruimte van het Ignatiushuis een meditatie aangeboden worden volgens de ignatiaanse methodiek. Na afloop is er gelegenheid tot informeel samenzijn.


Het aanbod van de OUDE ABDIJ in Drongen (België) kent een uitgebreid zomerprogramma van retraites en bijeenkomsten.

 

Lees meer

Cursussen & workshops

YOUTUBE ALS SNELWEG NAAR INNERLIJKHEID  Workshop over knotsgekke YouTubes en geloofsvorming.


DISCERNMENT OF SPIRITS  Discernment of spirits is the interpretation of what St. Ignatius Loyola called the “motions of the soul.”


TRUTH IN TIMES OF INTERNET  In our world of networking and exponential growth in information, truth is increasingly being given a personal, relational dimension.

 

Read more