‘De Academie’ is de naam waarmee het vormingsaanbod van de Jezuïeten in Amsterdam wordt aangeduid. Het omvat cursussen, lezingen, leesgroepen en dergelijk, veelal met een Ignatiaanse signatuur. Wij streven naar een zeer goede kwaliteit van ons aanbod, maar voor deelname is (meestal) geen speciale kennis of kunde vereist.

Avatar-KrijtbergAcademie

Persoonlijke geloofsvorming

GELOOFSCURSUS 2018-2019 Voor mensen die willen toetreden tot de Rooms-katholieke kerk. De cursus kan ook bezocht worden door mensen, die meer willen weten over het katholieke geloof, zonder dat ze zelf katholiek willen worden. Of door katholieken, die een soort van ‘opfriscursus’ zoeken.


SAMEN JOHANNES LEZEN

In de Paastijd lezen we in de eucharistie vaak in het vierde evangelie: Johannes. Het is een heel ander evangelie, soms mysterieus, met meer betekenissen, moeilijk te begrijpen. Misschien als wij het samen lezen, zullen we er meer van mee dragen. Voor wie bereid zijn te lezen en bij het gelezene stil te staan, want de bedoeling is zoeken wat deze teksten kunnen betekenen. Samen lezen maakt ons open voor de Geest in ons.

 

 

Lees meer

Meditatie & Retraite

AMSTERDAMSE ZOMERRETRAITE  •  de jezuïeten bieden deze zomer een retraite in Amsterdam aan: een programma van vier dagen in beschouwende sfeer, waarin de voorkeur wordt gegeven aan stilte, waar je je ook in de stad begeeft. Een deelname van één of twee dagen is ook mogelijk.


IGNATIAANSE MEDITATIE  •  iedere dinsdagochtend in de gebedsruimte van het Ignatiushuis wordt een meditatie aangeboden worden volgens de ignatiaanse methodiek. Na afloop is er gelegenheid tot informeel samenzijn.


Het aanbod van de OUDE ABDIJ in Drongen (België) kent een uitgebreid zomerprogramma van retraites en bijeenkomsten.

 

 

Lees meer

Cursussen & workshops

MATTHÄUS PASSION   •  GEANNULEERD als u de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach nog niet/een beetje/al wel kent en daar meer van wilt weten, dan is dit een mooie kans: op 2 avonden in april worden door Dick Hogenhout: de rol van Petrus en de openings- en slotkoren van de Matthäus Passion besproken.


ONZE VADER   •  op vier donderdagavonden na Pasen met Gregory Brenninkmeijer ‘dieper in het Onze Vader graven’.


Het aanbod van de OUDE ABDIJ in Drongen (België) kent een uitgebreid zomerprogramma van retraites en bijeenkomsten.

 

Lees meer