‘De Academie’ is de naam waarmee het vormingsaanbod van de Jezuïeten in Amsterdam wordt aangeduid. Het omvat cursussen, lezingen, leesgroepen en dergelijk, veelal met een Ignatiaanse signatuur. Wij streven naar een zeer goede kwaliteit van ons aanbod, maar voor deelname is (meestal) geen speciale kennis of kunde vereist.

Avatar-KrijtbergAcademie

Persoonlijke geloofsvorming

GELOOFSCURSUS 2018-2019 Voor mensen die willen toetreden tot de Rooms-katholieke kerk. De cursus kan ook bezocht worden door mensen, die meer willen weten over het katholieke geloof, zonder dat ze zelf katholiek willen worden. Of door katholieken, die een soort van ‘opfriscursus’ zoeken.


HET GESPREK VAN DE DAG In de Advent komen we op zondag bijeen om het evangelie te lezen, te overwegen en te bespreken. Aansluitend bezoeken we een eucharistieviering.

 

Lees meer

Meditatie & Retraite

IGNATIAANSE MEDITATIE  •  vanaf dinsdag 4 september 2018 zal na de zomerstop weer iedere dinsdagochtend in de gebedsruimte van het Ignatiushuis een meditatie aangeboden worden volgens de ignatiaanse methodiek. Na afloop is er gelegenheid tot informeel samenzijn.


LEREN MEDITEREN  •  een dag lang kennismaken met verschillende vormen van meditatie en je ervaringen uitwisselen.


DRIE-MAANDEN-RETRAITE  •  dagelijks mediteren met de Bijbel om God te zoeken in je dagelijks leven.


Het aanbod van de OUDE ABDIJ in Drongen (België) kent een uitgebreid zomerprogramma van retraites en bijeenkomsten.

 

Lees meer

Cursussen & workshops

IGNATIAANS BIDDEN MET FILM  Mag je dan film kijken onder het bidden? Het lijkt wel een jezuïetengrap. Het is inderdaad mogelijk om te bidden met een film! Het witte doek kan een plaats van ‘ontmoeting’ worden met de Ander/ander waar we in onze diepste lagen worden aangesproken.

 

Lees meer