Jesuit Aid for Ukraine

Help de jezuïeten oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne te helpen! Als u ook wilt meehelpen kunt u uw gift overmaken op rekeningnummer van Sint Claverbond NL85 INGB 0000 82 82 28, onder vermelding van ‘Oekraïne’. De Sint Claverbond is een ANBI-stichting, waardoor uw gift fiscaal aftrekbaar is. Uw gift één op één naar“Jesuit Aid for Ukraine” in Polen.


De Vlaams- Nederlandse Regio van de Jezuïeten maakt een begin door alvast een begin door een bedrag van 25.000 euro voor deze hulpactie over te schrijven. Doet u mee?


De oorlogsbeelden uit Oekraïne staan ons op het netvlies gebrand. Een week lang al heeft dit land te lijden onder de gewelddadige Russische inval. Het is moeilijk te geloven dat zoiets in de 21ste eeuw nog kan – maar het is harde werkelijkheid… Westerse regeringsleiders nemen hun maatregelen, maar vele mensen willen ook zélf iets doen om een steentje bij te dragen aan de verlichting van het immense leed dat op dit moment wordt aangericht. Er zijn ook al veel initiatieven opgestart door allerhande hulporganisaties… Toch willen wij ook, als paters Jezuïeten, een inzamelingsactie beginnen! 

Er woont een tiental jezuïeten in de Oekraïne, die horen bij de jezuïeten in Polen. Vanuit Polen kunnen de Jezuïeten zeer veel goed werk doen in de opvang van oorlogsvluchtelingen, die op dit moment in enorme aantallen naar dit buurland vluchten. De Jezuïeten van Polen organiseren hiertoe een speciale hulpactie. 

Pater Marc Desmet,  regionaal Overste van de Jezuïeten in Vlaanderen en Nederland

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator