Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Romantisch Recital – toegang vrij

25 augustus 2019 @ 15:00 - 16:00

Rachel Vroom speelt voor u op de vleugel/orgel werken van Schubert, Franck en Rheinberger. Vrij entree, vrijwillige bijdrage na afloop.

Regelmatig wordt Rachel Vroom de vraag gesteld wat ze liever doet, piano spelen of orgel spelen. haar antwoord is dan steevast: zingen!
Rachel Vroom: “Niet alleen omdat ik oprecht graag zing, maar vooral omdat het een onmogelijke vraag is. Hoewel orgel spelen één van de leukste dingen is die ik ooit heb geleerd, kan ik me nauwelijks een tijd herinneren dat ik geen piano speel. Ik ben pas serieus orgel gaan studeren in 2008, toen speelde ik al ruim 30 jaar piano. Ik ben dan ook bijzonder verheugd dat onze rector Ben Frie SJ heeft besloten mijn verzoek een vleugel in de kerk te plaatsen heeft willen honoreren. De geplaatste Kawai van 1.80 m is met zijn bijna onbarmhartige helderheid is bij uitstek geschikt voor de ruime akoestiek van de Krijtberg.
En om dit heuglijke feit te vieren, begin ik mijn romantisch recital met een prachtige (piano)sonate van Franz Schubert. Daarna speel ik een werk van Cesar Franck dat zowel bij pianisten als organisten zeer geliefd is. Ik besluit met de achtste (orgel)sonate van Josef Gabriel Rheinberger, orgelcomponist bij uitstek.
Van harte welkom!”

Gegevens

Datum:
25 augustus 2019
Tijd:
15:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Krijtberg

Locatie

De Krijtberg
Singel 446
Amsterdam, 1017 AV Nederland
+ Google Maps
Website:
www.krijtberg.nl