Eerste Heilige Communie 2017

In het sacrament van de Eucharistie verdiepen we onze relatie met God op een intieme manier. Onder de gedaanten van brood en wijn geeft Christus zijn Lichaam en Bloed aan ons en wij nemen Hem op dat moment niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk in ons op. De heilige mis, waarin dit gebeurt, is een viering van de hele gemeenschap, die lokale kerk is en ook tegelijkertijd verbonden met de wereldwijde kerk. Dit vieren van de maaltijd met de Heer, met elkaar verzameld aan zijn tafel, is dan ook een feest, dat onbeperkt herhaald mag worden.

Het vraagt van de kandidaat dus wel enig inzicht en begrip van relaties, van hoe mensen met elkaar verbonden zijn en hoe goed en kwaad hierin een rol spelen. Vandaar dat de minimale leeftijd voor de Eerste Heilige Communie voor kinderen door de Kerk gesteld is op 7 jaar.

In de Krijtberg wordt het sacrament van de Eerste Heilige Communie in 2017 gevierd op 18 juni in de heilige mis van 12.30 uur, het feest van Sacramentsdag, de 2e zondag na Pinksteren.

U kunt uw dochter of zoon nu aanmelden voor de voorbereidingscursus.

De data zijn: 29 januari, 5 februari, 12 februari, 19 februari, 12 maart, 19 maart, 26 maart, 2 april, 9 april, 14 mei, 21 mei, en 14 juni.

Tijd: 11.00-12.00 uur, tenzij anders aangegeven (volgt).

Plaats: in het Ignatiushuis (Beulingstraat 11; bij de Krijtberg om de hoek), tenzij anders aangegeven (volgt).

Begeleiding: dhr. Jaap Douma en pater Bart Beckers SJ

U KUNT UW KIND(EREN) HIER OPGEVEN.

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator