Eenheid van de Christenen

Van 15 tot 22 januari is de Internationale Gebedsweek voor de Eenheid van de Christenen, een initiatief dat dateert uit 1908 uit de Engelssprekende wereld.

In 2023 is het thema: “Doe goed, zoek recht”. Bidden met Jesaja 1,17. Op veel plaatsen wordt dit jaar een verbinding gelegd met de bestrijding van racisme, en met het herdenken van het afschaffen van de slavernij. Zie verder HIER>>

Oecumenisch avondgebed in Amsterdam 22 januari 2023 Op 22 januari, aan het eind van de Week van gebed voor eenheid 2023, vieren Oude Kerk en Raad van Kerken Amsterdam een avondgebed met als thema Doe goed, zoek recht.

Voor het avondgebed in de Oude Kerk op 22 januari sluiten de lezingen en de liederen aan bij het materiaal dat voor de Week van Gebed 2023 is ontwikkeld door de Raad van Kerken in Minnesota, met aandacht voor de verdeeldheid die gevolg is van ongelijkheid en racisme.

Dit Avondgebed is de eerste activiteit van dit jaar 2023, waarin de Raad van Kerken op 30 juni in Amsterdam een Nationale Herdenking van het Slavernijverleden organiseert, voorafgaand aan de 1 juli-viering van Keti Koti.

Het Avondgebed van zondag 22 januari vindt plaats in de Oude Kerk, Oudekerksplein 13. Het begint om 18.30 uur; na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten.

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator