Dirigent/organist Schola
Dirigent/organist Schola

In verband met het vertrek – per 1 april 2019 – van de huidige functionaris roept het bestuur van de St. Franciscus Xaveriuskerk (‘De Krijtberg’) sollicitanten op voor de functie van dirigent/organist van de gregoriaanse Schola cantorum.

Taakomschrijving:

– Het leiden van de gregoriaanse Schola cantorum tijdens de wekelijkse Latijnse liturgische vieringen en repetities. Het gregoriaans wordt gezongen naar de semiologische inzichten volgens Solesmes.

– Het op het orgel begeleiden van de gregoriaanse volkszang tijdens de liturgische vieringen.

– Het zingen van de gregoriaanse solistische gezangen zoals de Graduale- of Tractusverzen, de Chronista-partij in de gregoriaanse passie, enz.

  • De kandidaat dient affiniteit te bezitten met de Latijnse liturgie en in het bezit te zijn van de vereiste diploma’s c.q. bevoegdheden.
  • De Latijnse Hoogmis is op zondagmorgen om 11.00 uur. De wekelijkse repetitie is op maandagavond van 19.30-21.00 uur. In overleg met de leden van de schola is een andere repetitieavond niet bij voorbaat uitgesloten.
  • De Schola cantorum bestaat uit 7 mannen in de leeftijd van 35 tot 75 jaar.
  • In de Krijtberg staat een groot 2-klaviers Adema-orgel uit 1907, dat in 1985 gerestaureerd is en sindsdien bij de firma Adema in onderhoud is.

De honorering is volgens de richtlijnen van het Nederlandse episcopaat.

Inlichtingen zijn te verkrijgen bij de huidige functionaris Lourens Stuifbergen, mobiel 06-14385995 of via email lbhmstuifbergen@gmail.com

Sollicitaties richten naar rector B. Frie SJ, rector@krijtberg.nl

 

 

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator