Digitaal doneren in kerkgebouw

In de Krijtbergkerk is het voortaan mogelijk digitaal te betalen. Direct bij de ingang van de kerk staat een zwarte zuil met daarin een betaalautomaat. U kunt een bedrag kiezen (€ 1,-, € 5,-, € 10,- of € 25,-) en contactloos betalen door uw betaalkaart dicht bij het toestel te houden. De vier blauwe lampjes moeten alle vier oplichten; u krijgt bevestigd dat u betaald hebt. Er is onderin ook een gleuf waar een pas ingestoken kan worden; rechts van het toestel is een sleuf voor credit cards. Door de directe verbinding met internet werkt het heel snel.

Het betreft een experiment; uit de praktijk zal blijken welke wensen er zijn voor verbetering. In voorbereiding is een collectemand met daarin een vergelijkbaar toestel (ter grootte van een mobiele telefoon) waarmee op vergelijkbare wijze betaald kan worden.

Vooralsnog blijven de collectanten hun verdienstelijk werk doen; voor hen die geen contant geld bij zich hebben is er dus nu de mogelijkheid om voor of na het kerkbezoek digitaal bij te dragen.

Het geld komt direct op de rekeningcourant van de R.K. Stichting De Krijtberg en wordt gereserveerd voor het onderhoud van het kerkgebouw. In een later stadium kan digitaal betalen ook specifiek voor een bepaald doel mogelijk gemaakt worden.

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator