De pelgrim gaat verder

Vorig jaar zomer is vanuit de Krijtberg een van onze parochianen, Martijn Aerts te voet naar Rome gepelgrimeerd. We hebben toen als gemeenschap hem in een eucharistieviering uitgeleide gedaan met een plechtige pelgrimszegen. Onderweg heeft Martijn met een ingenieus apparaat tekeningen gemaakt, die a.h.w. een ‘letterlijk’ verslag zijn van deze reis. Het apparaat zette namelijk de beweging van zijn voeten om in een potloodlijn op papier: het Roaming-project.

Het verhaal is met zijn terugkeer naar Nederland niet ten einde. Zoals bij alle pelgrimages wordt een deel van de vruchten van zo’n onderneming pas later zichtbaar. Er is nu een vervolg Hey Pilgrim en Martijn nodigt ons uit opnieuw mee te gaan; hij schrijft:

“Na een jaar mogen we weer en nu kan iedereen mee-pelgrimeren! In de maanden juli en augustus zullen er zich rondom het project Roaming vier evenementen afspelen om dieper in te gaan op het pelgrimeren, op 7 juli, 22 juli, 29 juli en 12 augustus. Met samenwerkingen, performances, gebeden en workshops in De Huiskamer van Kalkmarkt 8, Amsterdam belooft de serie een nieuwe kijk op het pad van de pelgrim.  Vrijdag 7 juli 19:00 uur de opening: Tijdens dit feestelijk gebeuren zal jezuïet Bart Beckers de tweeënvijftig Roaming tekeningen begeleiden in gebed. Tegelijkertijd zal er filmwerk getoond zijn van medepelgrim Frans van Lockven. En na een jaar is eindelijk de felbegeerde publicatie daar!”

Meer informatie: Hey Pilgrim & Martijn Aerts

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator