Alles wat adem heeft…
Alles wat adem heeft…

Alles wat adem heeft, love de Heer! Sinds 1 februari 2017 ben ik werkzaam in de Krijtberg als organist/dirigent/cantor. Ik wil me via deze weg graag even aan u voorstellen. Ik ben Rachel Vroom-Barnard, geboren en getogen op het Waddeneiland Texel. Ik heb piano gestudeerd aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam, kamermuziek in Zwolle en hedendaagse muziek in Maastricht. Naast muziekles en concerten geven, wordt mijn leven gevuld met tuinieren en studeren. Ik ben getrouwd en heb een volwassen stiefzoon en de allerliefste hond op de wereld.

In 2004 ben ik tijdens de Paaswake gedoopt en gevormd in de RK kerk. Toen ben ik gaan zingen in het plaatselijk parochiekoor en al vrij snel werd mij gevraagd om achter
het orgel te gaan zitten. Ik werd gegrepen door het instrument en de belangrijkheid van liturgische muziek en ben kerkmuziek en orgel gaan studeren in Utrecht. In 2011 deed ik mijn masterexamen kerkmuziek met als hoofdvak koordirectie en in 2012 heb ik mijn bachelor orgel gehaald.
Ik heb stage gelopen in de Petrus en Paulus-parochie in
Den Helder, de Christophorus-parochie in Schagen en in de Maria Tenhemelopneming-parochie in Reusel. Van 2011 tot 2017 was ik werkzaam als kerkmusicus in de Titus Brandsma-parochie in Amstelveen.

En nu dus in de Krijtberg. Helaas is er op het moment niet echt een groot koor, maar met de vier dames die elke dinsdagavond trouw op de repetitie komen probeer ik weer een koor te laten klinken op elke eerste en derde zondag van de maand. (Nieuwe leden zijn van harte welkom!) Voor de andere zondagen probeer ik een gastkoor te organiseren en als er geen gastkoor is, zal ik zelf orgel spelen en als cantor dienst doen. U bent dan allen van harte uitgenodigd uw stem te voegen in de samenzang.

Ik vind het heel belangrijk dat de muziek de liturgie ondersteunt en optilt; de muziek staat in dienst van de liturgie. Derhalve heb ik het Graduale vervangen door een Nederlandstalige psalm waarin ook altijd ruimte is voor u om mee te zingen. Ik probeer mijn leven, en zeker mijn werk als kerkmusicus, in te vullen volgens psalm 150: alles wat adem heeft, love de Heer!

Wilt u, of wilt u mét uw koor zingen in de Krijtberg? Klik voor meer informatie.

 

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator