5e zondag Veertigdagentijd

Tijdens een bijeenkomst van vormselcatechese blikten 4 kinderen met hun catechiste onlangs terug op het bezinningsweekeinde dat ze net achter de rug hadden. Twee jongens haalden spontaan de biecht aan als hét sterk moment van het weekeinde. “Dat al je zonden dan vergeven zijn”, legde er eentje uit.

Een grootmoeder vertelde me dat ze een dezer dagen met haar kleinkind van 9 jaar naar een priester was gegaan om te biechten. Na afloop bood ze het kind aan om eveneens te biechten. Na een korte uitleg ging het jongetje op haar uitnodiging in. Na afloop, huppelend aan haar zijde, zei hij: “Oma, volgend jaar gaan we weer biechten hé”. Het was de eerste maal dat het kind het sacrament van de verzoening had ontvangen. Het was dolgelukkig.

Deze vijfde zondag van de 40-dagentijd lezen we dat God verlangt ín ons te wonen. De Heer nodigt ons uit om ten volle te leven. In het bijzonder in de sacramenten van de eucharistie en de verzoening. Hij nodigt uit. Aan ons om de uitgestoken hand daadwerkelijk aan te nemen.

Predikant van dit weekend: Nikolaas Sintobin SJ

About the Author

Krijtberg
Krijtberg
administrator