1902. Glasschilderkunst door Otto Mengelberg. Krijtberg. Aloysius, knielend voor Madonnabeeld, legt (op 9-jarige leeftijd) de gelofte van zuiverheid af.

 

 

 

Inzamelingen: Adventsactie 2016

Traditiegetrouw heeft Aloysius in de periode van de Advent en Kerst 2015 een inzamelingsactie georganiseerd voor de Voedselbank Amsterdam-Centrum&Oud-West. Door de vele goede en gulle gaven van leden van onze gemeenschap en van bezoekers konden we zo’n 20 dozen met houdbare etenswaren doneren. Ook werd er geld ingezameld om de voedselbank in de gelegenheid te stellen verse producten te kopen en die aan hun pakketten toe te voegen. In de periode van zaterdag 3 tot en met Tweede Kerstdag 26 december 2016 organiseert Aloysius een inzamelingsactie voor de Voedselbank Amsterdam-Centrum&Oud-West.

Vluchtelingen

Ook zijn in de periode van Advent en Kerst 2015 toiletartikelen en geld ingezameld voor een groep vluchtelingen, die in Heumensoord (bij Nijmegen) opgevangen zijn. Het betrof een aantal families van Syrisch-orthodoxe christenen en we hebben dit dan ook gedaan in samenwerking met de Syrisch-orthodoxe gemeenschap in Amsterdam, die al goede contacten met deze mensen had.

Vastenactie 2016

In de veertigdagentijd en gedurende de paasdagen heeft Aloysius aan de Amsterdamse Krijtberggemeenschap haar nieuwe zustergemeente voorgesteld, de (eveneens) jezuïetenparochie St. Philip in Abidjan (Ivoorkust). De komende jaren wordt dit contact verder uitgebouwd tot een volwaardige wederzijdse relatie, waar beide gemeenschappen van elkaar kunnen leren en elkaar ondersteunen. De geldelijke inzameling in die periode heeft een mooi bedrag opgeleverd, waarvoor de aan de parochie verbonden lagere school schoolspullen kan kopen.

Zusterkerk St. Philip (Ivoorkust)

wordt vervolgd.

Wie wij zijn

Binnen de gemeenschap van de Krijtberg is de werkgroep Aloysius, genoemd naar de heilige jezuïet Aloysius van Gonzaga, verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van allerlei diaconale projecten. Onze stuurgroep bestaat uit:  Bas van Bommel, Juliette Burgos, Joseph Lai en Susan Hommerson. Hebt u vragen of wilt u meehelpen, neem dan contact op via diaconie@krijtberg.nl. Wilt u hun werk financieel ondersteunen: ABN AMRO,  NL21ABNA0589987259

 

Aloysius werkt nauw samen met de caritasgroepen in de andere binnenstadskerken. De coördinatie hiervan vindt plaats binnen de Parochiële Caritas Instelling.

 

Nieuwsbrieven van Aloysius:

Vastenactie2016

Nieuwsbrief03

Nieuwsbrief02

Nieuwsbrief01

 

 

LOGO_KB_DIACONIE_DEF