‘De Academie’ is de naam waarmee het vormingsaanbod van de Jezuïeten in Amsterdam wordt aangeduid. Het omvat cursussen, lezingen, leesgroepen en dergelijk, veelal met een Ignatiaanse signatuur. Wij streven naar een zeer goede kwaliteit van ons aanbod, maar voor deelname is (meestal) geen speciale kennis of kunde vereist.

Avatar-KrijtbergAcademie

Persoonlijke geloofsvorming

LEREN MEDITEREN – MEDITATIEWEEKEND

Dit weekend is een workshop-achtige invoering in verschillende vormen van meditatie, waarbij de uitwisseling van ervaringen van de deelnemers een belangrijk onderdeel vormt.

Lees meer

Meditaties en retraites

DRIE-MAANDEN-RETRAITE

“Ik geloof ergens wel dat God er is, maar laat die ook nu van zich horen? “God lijkt zo ver weg, heeft Hij iets te maken met mijn leven?” Voor ‘Godzoekers’ met dergelijke vragen bieden we een traject van twaalf weken aan.

Lees meer

Cursussen

EEN WEEKEND OM TOT STILTE TE KOMEN EN TE LEREN BIDDEN

Een weekend stilte en rust in de Oude Abdij van Drongen (bij Gent, België). De weg vinden naar jezelf en naar God. Jezelf de tijd gunnen – eindelijk – om stil te vallen en wat te bidden. Bidden betekent meer en intenser leven. Je kan het leren.

Lees meer

Lezingen

Lees meer

Theology-on-Tap

 

Lees meer

Gebedsnetwerk van de paus

Maandelijks vraagt de Paus christenen wereldwijd om te bidden voor intenties die hij zelf aanreikt. Dit gebedsnetwerk was vroeger bekend als “Apostolaat van het gebed” en is sinds de 19de eeuw toevertrouwd aan de jezuïeten. Zijn intenties worden aangereikt op een website met gebedsteksten en -methodiek, maar door middel van podcasts, video’s en via een speciale app.

Lees meer